Huom.

Joona Korteniemi

Muistakaahan kuunnella kesäseuraradiota. Lähetykset alkoivat eilen (25.6.) ja päättyvät vasta 28. heinäkuuta. Kesäseuraradion kautta voit kuunnella juuri alkaneet Pyhäjoen suviseurat sekä Reisjärven, Jämsän ja Ranuan opistoseurat. Lisäksi se lähettää toimitettua ohjelmaa ja vanhoja seurapuheita. Suosittelen!

 

3 kommenttia artikkeliin ”Huom.

 1. Kuunnellaan koko ajan! Kesäseuraradion takia tai ansiosta en malttaisi lähteä seurakentälle leirioloihin ollenkaan pienten lasteni kanssa vaikka se nyt tuossa ”kivenheiton” päässä onkin. Kotona arkihommat sujuvat kuin huomaamatta samalla kun kuuntelee lauluja, seurapuheita ja toimitettua ohjelmaa. On kuin olisi lomalla tai keitaalla kotona. Olen kiitollinen kesäseuraradiosta.

  Tykkää

 2. Mukaillen muutamaa sitaattia: ”niin lentää miehen aatos” tai ”suomalainen on sellainen, joka ”vastaa kun ei kysytä…” 🙂

  Kultti on uskontotieteellinen termi ja tarkoittaa palvontamenoa. Tässä mielessä jumalanpalvelukset ja seuratkin ovat kulttia. Uskontososiologit ovat liu-uttaneet käsitteen tarkoittamaan jäsenilleen itselleenkin vaarallista lahkoa tms. uskonnollista yhteisöä. Tarkoittanet kai jotain tällaista. Usein nuo uskontososiologit itse voivat olla omalle yhteisölleen ja ajanhengelle äärimmäisen sokeita. Tuollaisessa vallankäytön tarkoituksessa ”kultin” vaara lienee enemmän tai vähemmän kaikissa uskonnollisissa ja aattellisissa/maallisissa yhteisössä. Ihmisillä kun on samat ja niin usein raadollisiksi äityvät yksilö- ja ryhmäpsykologiset tarpeensa ja palkitsemisjärjestelmänsä. Vaara lienee sitä suurempi, mitä tiiviimpi ja suljetumpi yhteisö on. Ilman muuta tämä ”taivaanvaltakunnan irvikuvan” vaara on myös vl-kristillisyydessämme – mutta myös äärimmäistä vapautta ehdottomasti julistavassa lberaalidemokraattisessa ”uudessa uljaassa maailmassa”.

  ”Opetuslasten kesken syntyi myös kiistaa siitä, ketä heistä olisi pidettävä suurimpana.Silloin Jeesus sanoi heille: ”Kuninkaat hallitsevat herroina kansojaan, ja vallanpitäjät vaativat, että heitä kutsutaan hyväntekijöiksi.
  Niin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka teidän joukossanne on suurin, se olkoon kuin nuorin, ja joka on johtaja, olkoon kuin palvelija.” (Luukk 22:24-26)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s