Muutoksia

Joona Korteniemi

Kuten lukija huomannee, blogimme on uudistunut ulkoasultaan. Se on nyt toivottavasti aiempaa selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Ulkonäkönsä lisäksi Hulluinhuonelainen ottanut askeleen eteenpäin saamalla toisen kirjoittajan. Hän on teologian opiskelija Roosa Tahkola.

Kuten ennenkin, blogin tarkoitus on edistää rakentavaa, avointa ja rehellistä teologista sekä hengellistä keskustelua vanhoillislestadiolaisuudessa ja vanhoillislestadiolaisuudesta. Samalla se pyrkii vahvistamaan Raamatun ja perinteisen kristillisen teologian tuntemista. Pohjimmaisena on toive, että kaikki tämä johtaisi uskonelämän syvenemiseen. Blogin ensisijainen tarkoitus ei ole tuoda hyvää mieltä vaan etsiä totuutta. On hyvä, jos se voi tuottaa myös ensiksi mainittua, mutta tärkeysjärjestys on tämä.

Viime aikoina blogin päivittäinen kävijämäärä on pyörinyt siinä 700-1000 tienoilla. Kiitos lukijoille kiinnostuksesta ja keskustelijoille pääosin asiallisesta ja rakentavasta keskusteluilmapiiristä. Pidetään jatkossakin tästä tasosta kiinni ja pyritään yhä parempaan.

Roosa Tahkola
Joona Korteniemi

9 kommenttia artikkeliin ”Muutoksia

 1. Onnea vaan uudelle blogistille ja ulkoasu-uudistukselle!

  Vanhasta versiosta jäin kaipaamaan sitä arkistopalkkia. Siis helppoa tapaa selata ja löytää vanhempi blogikirjoitus.
  Uskoisin, että tämä on monen muunkin toivomus.

  Tykkää

 2. Kävijämääristä päätellen ”Hulluinhuonelainen” -blogisivustolla on selvä tilaus ja paikkansa – varsinkin kun Päivämies lehtemme ei ole edes verkkosivullaan rohjennut avoimeen debattiin lukijoidensa kanssa. Ei kai siinä ilkivallan pelkoakaan juuri olisi, kun keskustelussa esiinnyttäisiin nimellä (tai vähintäänkin nimerkille rekisteröityneenä). Jonkinlaisesta epäluottamuksestako se kertonee? – Päivämiehen blogit ovat kyllä mukavia, mutta niin moni keskittyy vaan kivakivajutusteluun…

  Olen samaa mieltä Pertin kanssa, että on suuuri puute, jos sitä ajanmukaista arkistohakemistoa ei enää ole. Nimittäin moni muistaa kategorioissaan epämääräistenkin keskusteluiden ajankohdat ja sitäpaitsi keskustelu on usein aiheesta kuin aiheesta jatkunut seuraavan blogin alla, vaikka itse aihe olisikin vaihtunut blogin perusteella.

  Tykkää

 3. Arkistopalkkia kaipaillaan takaisin täälläkin. Satunnainen lukija saattaa ilahtua kategorioista, mutta vakilukijana hahmotan keskustelua paremmin kronologisesti.

  Päivämiehen blogien osalta olen tehnyt samoja huomioita kuin Markku. Jossain määrin harmittaa, miten vähän millään tavoin varsinaiset uskonasiat nousevat siellä esille. En voi olla pohtimatta mistä se kertoo. Siitäkö etteivät uskoon liittyvät asiat kiinnosta vai siitäkö ettei osata tai uskalleta puhua vai jostain muusta. Samoin mietin sitä, miksei Päivämiehen sivuilla ole keskustelumahdollisuutta. Ilkivallan pelkoon tosiaan tuskin olisi aihetta, sillä rekisteröityminen ja tarvittaessa viestien ennakkosensuuri tepsivät kyllä siihen. Tämä Hulluinhuonelainen -blogi on oikein hyvä esimerkki siitä, että todellakin verkossa voi käydä hyvää ja laadukasta keskustelua uskonasioista. (Toisaalta muualla on olemassa esimerkkejä siitäkin, millä tavoin keskusteluja uskonasioista ei pitäisi netissä toteuttaa.) Verkkokeskustelu on ehkä vielä reaalikeskustelua parempaakin siinä, että se jättää itselle enemmän aikaa pysähtyä itse asiaan ja pohtia sitä.

  Tykkää

 4. Arkistopalkki löytyy oikeasta reunasta, mustalla pohjalla olevasta kuvakkeesta jossa lukee Blogiarkisto. Vasemmalla puolestaan on tekstit uusimasta vanhimpaan. Toivottavasti tämä vastaa pyyntöönne 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s