Sydämen seimi

Joona Korteniemi

Kun Joosef ajatteli tätä, hänelle ilmestyi yöllä unessa Herran enkeli, joka sanoi: ’Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.’

Matt. 1:20-21

Olemme varmasti useimmat pitäneet joskus sylissämme pientä vauvaa. Maidonhajuista käärylettä sylissään pitelevälle tulee mahtava fiilis, varsinkin, jos lapsi on jollain tavoin oma: kirjaimellisesti oma tai ainakin pikkusisko, pikkuveli, serkku, kummilapsi tms.

Myös joulun keskiössä on lapsi, Jeesus-lapsi. Tämän lapsen ei ole kuitenkaan tarkoitus jäädä sinne 2000 vuoden taakse tai vain joulukorttien yliromanttisiin kuviin. Jeesus-lapsi on tarkoitettu meidän jokaisen syliin, ikiomaksi meille jokaiselle, juuri Sinulle ja juuri minulle. Jokainen meistä saa avata uskon sylin, ja ottaa hänet vastaan omakseen. Jos näin teemme, koemme iloa ja omantunnon rauhaa.

Moni ehkä ajattelee, ettei ole tähän riittävän hyvä ja hengellinen. Mutta muistellaanpa, millainen oli se eläinsuoja, johon Jeesus 2000 vuotta sitten syntyi: kylmä, pimeä, likainen. Sillä ei ollut Jeesus-vauvalle muuta tarjottavaa kuin kovat ja pistelevät oljet. Enempää ei meilläkään ole tarjottavana kuin syntien ja murheiden oljet. Mutta silti tämä taivaallinen ja ihana lapsi haluaa tulla asumaan meidän sydämemme seimeen ja valaista sen valollaan, lämmöllään, rakkaudellaan ja anteeksiantamuksellaan.

Tämä voi olla totta myös Sinun elämässäsi: Saat avata uskon sylin ja ottaa Jeesus-lapsen vastaan omaksesi. Saat uskoa Jumalan valtakunnan evankeliumin, kaikkien syntien anteeksiantamuksen Jeesuksen nimessä ja veressä. Saat uskoa, että Jeesus, ihmiseksi tullut Jumala, on Sinunkin pahuutesi sovittanut, ja olla vapaa ja onnellinen.

Kuten vanhassa virressä kuvataan:

”Laps’ Jeesus tyytyy sydämehen

vaik’ siin’ ei muuta olekaan

kuin oljet hengen vaivaisuuden

muutamat murheen korret vaan

alaston Lapsi saakohon

elävän uskon kapalon.”

Kiitos kaikille blogin lukijoille, kommentoijille ja palautteen lähettäjille kuluneesta vuodesta 2014. Kiitos vilkkaasta keskustelusta, kiitos monista koskettavista ja ajatuksia herättävistä puheenvuoroista. Siunattua Joulua kaikille teille sekä parempaa Herran Vuotta 2015! Toivotan sitä kristikunnan tärkeimmän uskontunnustuksen, Nikean uskontunnustuksen sanoin. Se kiteyttää upeasti myös joulun ydinsisällön:

“…Me uskomme yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen,

Jumalan ainoaan Poikaan,

joka on syntynyt Isästä ennen aikojen alkua,

Jumala Jumalasta,

valo valosta,

tosi Jumala tosi Jumalasta,

syntynyt, ei luotu,

joka on samaa olemusta kuin Isä

ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä,

joka meidän ihmisten

ja meidän pelastuksemme tähden astui alas taivaista,

tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja neitsyt Mariasta

ja syntyi ihmiseksi…”

4 kommenttia artikkeliin ”Sydämen seimi

  1. Hartaat kiitokseni sinulle, Joona, kaikista kirjoituksistasi ja keskustelualttiudestasi meille kaikille tärkeästä uskomisesta – sydämenuskosta! Taivaallinen Vanhin suojelkoon ja johdattakoon Sinua ja meitä tulevana vuonna kaikissa vaiheissamme sekä yksittäin – että yhdessä!

    Tykkää

  2. Kiitos hyvä(i)stä kirjoitukse(i)sta, sinulla on rohkeus ja taito kirjoittaa elämän tärkeimmistä asioista.
    Joululukemiseksi suosittelisin SRK:n kirjaa Löysin Jumalan valtakunnan, kirjan kirjoituksissa ollaan asioiden ”ytimessä”.

    Hyvää ja siunattua uutta vuotta 2015!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s